Externbelöning

Skrev ju att det skulle vara öppen träning i onsdags… Packade således en skål, apportbocken och en massa korv, blodpudding och köttbullar, samt en näve torkad lever. Husse fick passa valpen och Flipper och jag traskade iväg.

Snopet nog så var träningen inställd… Jaja då fick vi väl träna själva då! Ställanden stod på programmet, och jag skulle prova Hannas tips om externbelöning. (dvs att belöningen är utlagd och således inte kommer från mig. Man kan ha en skål som man lägger godis i eller hundens favoritleksak) Vi hade godisskål.

Externbelöning is the shit!!! Flipper fattade snabbt att han skulle springa till skålen och få sitt godis, vilket minskade dragningen till mig och gjorde det mindre förvirrande för honom, för annars får han ju först inte gå till mig och sedan måste jag gå till honom och ge godiset, vilket hela tiden ökar dragningen till mig och gör att han står kvar allt osäkrare.

Nu förstod han verkligen att han skulle stå still och stå kvar, tassarna var som naglade i gruset!

Vi körde även kvarstannande i sittande med externbelöning, plötsligt satt han avslappnat, glatt och ”aktivt” istället för osäkert, oroligt och ”passivt”. Kvarstannande blev plötsligt något han gjorde, och så fort det blir ett moment så tycker han det är roligt.

Fotgåendet blir bättre och bättre, vi fick även till några hyfsade ingångar!!!

Sedan något som verkligen bevisade vilket enormt framsten vi hade gjort i ställandet var att jag fick skiften från ligg till stå att funka!!! Nog för att det blev ”spagettiställanden” men han hissade ändå upp rumpan i ngt som var mer stå än sitt 😛

Nu vill jag träna mer! Men det går inte att ha valpen med ut och köra på externbelöning. Är nog knappast något godis kvar i skålen när Flipper kommer dit då 😛

Idag kommer en vän och hennes två salukis hit! Ska bli trevligt

Posted on mars 26th 2010 in Flipper, Lydnad, trix och klicker

Lämna en kommentar