Idétorka

Ja just det känns det som jag lider av för tillfället,  är mest trött och håglös. I helgen hade jag huvudvärk och var allmänt anti så träning kändes som en dålig idé…

Istället tog vi en promenad på lördagen, Googles första riktiga promenad. Vi gick halva varvet runt mossen. (mossen är en fuktig äng i anslutning till den stora fotbollsplanen här i skogås) Vanligtvis tar det mig och Flipper knappt 20 min, några fler om husse är med för han ska stanna och vänta på hunden och fota saker och kolla på grejjer så mkt. Nu tog det ca 40 🙂 Oj vilken trött liten valp vi kom hem med, han sov som en liten gris i hela 4 timmar efter det.

På söndagen körde vi lite kontaktövning, men jag behöver lite mer förslag och idéer! Nu har jag godis i en knuten näve och när han slutar försöka ta sig in i handen och tittar på mig så får han godis. Ute är han jättesöt, han kommer springande och så sätter han sig framför mig och tittar med dom stooooora ögonen.

Flipper och jag har provat på långsam språngmarch nu (man springer ett fotgående). I tävling ingår förutom svängar även långsam march och språngmarch. Han sackar lätt efter i språngmarchen men det gick mkt bättre nu! Överlag gör han ett gladare och aktivare fotgående nu.

Vi har ju haft problem med det eftersom jag till vardags kallar in honom till sidan och så säger jag ”gå här” och då måste han gå vid min västra sida oavsett vad som händer (men det är inga krav på några detaljer eller finlir). Det tycker han är ganska tråkigt för det används när vi passerar hundar eller människor och förhindrar att han får hälsa och nosa och gå omkring som han vill. I ”gå här”-komandot är det också mkt mera krav och mkt mindre lek. Det är ju ”på liv eller död” att det funkar i skarpt läge. Om han varannan gång larvade iväg innan han fick varsågodkommando så skulle han ju inte kunna ha förtroendet att vara lös så mkt som han är. Därför har jag varit ganska tuff på honom om han försökt smita iväg eller fjanta.

Således så gjorde han fotgående på samma sätt och med samma attityd som ”gå här”. Men när jag då lärde in fot som ett helt annat moment och helt skippade långa tråkiga gå rakt fram bitar så blev det mkt mkt bättre. Snart går han rakt fram lika glatt och snabbt som han gör stegförflyttningar och vändningar. Stegförflyttningar är helt enkelt att du går rakt åt höger (eller vänster) i sidled som en krabba och hunden följer med och bibehåller fotposition, vilket är svårt. Hunden vill gärna att förflyttningar ska leda framåt, sidoflyttningar leder oxo ofelbart till sneda sättande om man inte lärt in positionen ordentligt. Sneda sättanden är när hunden har huvudet och frambenen i korrekt fotposition men rumpan för långt bort eller in bakom dig, således sitter hunden snett.

Snart är det påskhelg vilket ska bli kalasskönt! På långfedag åker vi ner till Katrineholm och blir där hela påskhelgen.

Jag ska lägga spår åt bägge hundarna, Googles första spår! Sedan blir det miljöträning inne i stan, Katrineholm är en sån liten och lagom stad för sånt. Ska också ägna mig åt att försvinna så mkt som möjligt så det blir riktigt inpräntat i deras små huvuden att det är deras jobb att hålla koll på mig! För om dom inte gör det försvinner jag! (en försvunnen matte är nog det hemskaste iaf Flipper kan tänka sig)

Ja sen är det väl det här att man ska hinna umgås med familjen och äta påskmat och sånt, men det är sekundärt till hundträningen 😛

Posted on mars 30th 2010 in Allmänt

Lämna en kommentar