Ingångar och förorättad valp

Nu har jag varit ute och tränat på basket/fotbollsplanen här utanför huset.

Gick riktigt bra! Han är världens bästa ulltott min Flipper! Valpen fick sitta instängd i sitt lilla hus i kanten av planen, något han INTE var nöjd med! Trots att han hade fått ett grisöra att äta.

Flipper däremot var jättepeppad och duktig och vi kunde fokusera på vårt trots små indignerade gnäll från buren.

Vårt var ju då fortsatt träning på kvarstannden, med externbelöning. (se inlägget ”externbelöning”) Kvarsittande gick hur bra som helst, och han börjar förstå att inte en enda tass får flyttas. 🙂

Ställandet gick sådär, han stod bra och stabilt så själva kvarstannandet inget att klaga på direkt.  Ställandet lämnar dock en del övrigt att önska han går några steg och stannar vääldigt långsamt och jag måste vara övertydligt. Nu när jag kom in och började tänka insåg jag att det kanske berodde på att jag hade fördålig kontakt och för dåligt engagemang innan så han var inte ”beredd” på kommandot. Skäms på mig!

Skiften glömde jag men körde några läggande och belönade direkt han stoppade ner framkroppen för att försäkra mig om att han befäster sådana lägganden (jämfört med om han först sätter sig och sedan lägger sig, vilket tar längre tid och blir mindre exakt.)

Så körde vi en hel del ingångar oxo och för första gången i sitt liv gjorde han en perfekt ingång!!! (sedan gjorde han en hel del halvdana oxo men dom pratar vi inte om) Ingångar har jag förklarat tidigare i ”Blodpudding och Ensamträning”.

Jag måste hetsa upp honom mer i fotgåendet men sedan sitter dom stora bitarna.

Apportering, platsliggning, läggande under gång, är det som vi knappt börjat på. Hopp över hinder och inkallningar kräver dels att kvarstannandet sitter ordentligt och dels att ingångarna finns där så det håller vi på med fast i delar sas. Oftast blir det bäst när man lär in saker i delar och sedan kopplar ihop dem!

Tävlingen närmar sig och jag tror knappast vi kommer vara redo… Men vi kämpar på så får vi se!

Posted on mars 31st 2010 in Lydnad, trix och klicker

Lämna en kommentar