Vårtecken!

Idag såg jag en gulorange krokus som var nästan helt utslagen, härligt! Google tyckte den såg mumsig ut 😛 Som tur är så sitter nej ganska bra nu, iaf om jag är nära honom. Blev så efter att han åt ngt som såg mystiskt ut och jag blev rädd så jag blev lite gäll på rösten och tog lite för bryskt i honom när jag skulle ta bort honom. Som tur är är han en tuffing och den enda följden av det är som sagt att han lyssnar lite på ordet nej.

Han är dock lite för kavat och självständig och håller inte koll på flocken,  så i förmiddags gömde jag mig flera ggr. Tar lång tid innan han börjar sakna mig dock, han pysslar vidare med sitt och sedan går han iväg och är rätt oberörd. När jag försvann tre ggr på raken så var han dock lite mer ivrig att hitta mig sista gången.

Vi ensamtränar lite oxo, idag har han varit ensam 3×5 minuter. Första gången pep han en del men tystnade däremellan. Sedan upptäckte jag hur bra kompostgaller kan vara vid ensamträning (något många valpägare skriver under på) det blev dock lite oortodox användning av dessa.  Kompostgaller som välter över valp som piper och krafsar på dörr eliminerar effektivt pipande vid dörr! :p (jag hade återigen ställt dom lite dåligt till och han rev ner dom över sig) Hände dock inget värre än att han gick och la sig i andra änden av rummet. Tredje gången var han helt tyst hela tiden och när jag kom in låg han vid soffan och sov (han stod vid dörren när jag gick ut).

Igår körde flipper och jag lite skiften och lite ställanden, upptäckte att ställandet inte alls är så stabilt som jag trodde, han klarar inte lämnande och vid återgång sätter han sig ofelbart… Han klarar helleri nte skiften från liggande/sittande till stående.

Fick bra tips av en kompis så nu ska jag köra ställanden från början och belöna med godisskål bakom honom som han får springa till och ta godis när jag säger varsågod, då finns ngt roligt som lockar bakåt och han blir förhoppningsvis mindre sugen på att smyga efter mig.

Ställande är helt enkelt att du går fot med hunden och så säger du stå, då ska hunden stanna och stå still tills den får ett nytt kommando, även fast du går vidare. Skiften är när hunden byter från sittande till liggande eller stående eller tvärt om.

Ikväll är det öppen träning på Rickardsviksparkens hundcenter! (www.rickardsviksparken.se) Hoppas husse kommer hem innan och kan/vill ta valpen så vi kan gå dit Flipper och jag!

Jusste har anmält Google och mig till valpkurs idag! Drar igång 12/4, ska bli kul!

Posted on mars 24th 2010 in Google, Lydnad, trix och klicker

En Kommentar till “Vårtecken!”

  1. Louise skrev:

    uuuh, nu vet jag vad ställande är 😀

Lämna en kommentar