Balkongpyssel och spårträning

Idag har vädret varit helt ljuvligt! Såg årets första tussilagon och krokusarna är nu helt utslagna. Gick en halvlång sväng och tränade lite inkallning med valpen.  Han kommer bra när jag ropar men nu måste han lära sig lyssna på husse oxo. Vi ställde oss typ 15 meter ifrån varandra och skickade honom mellan oss. Han var väldigt duktig och han har bra fart hela vägen 🙂 Sedan satte vi oss på en bänk och njöt av solen medan hundarna lekte på gräsmattan.

Vi har oxo hunnit med att såga till de sista bitarna av trallen och lägga färdigt den så nu är vår balkong jättefin och redo för inredning! Vi firade med att sitta där ute och äta glass. Hundarna gillade att få ett till rum fast valpen tyckte nog det var lite kallt och valde att lägga sig på en tröja.

Efter ett sorgsamt farväl packade vi sedan in oss i bilen och åkte ifrån sambo och husse. Det här med att veckopendla känns inte jätteroligt, men jag är glad att äntligen ha fått ett jobb iaf… Plus med allt detta åkande är valpen numera är en van bilåkare och bara ligger och sover i sin bur hela vägen.

Väl framme i Katrineholm skuttade jag ut och la varsitt spår åt hundarna. Google hade tänt till rejält nu jämför med första gången, när jag satte ner honom vid upptagsplatsen/spårstarten så blev han nästan tokig och for runt och nosade med en sån energi att jag nästan trodde han skulle krypa ur skinnet. Han slår mkt dock och går inte på spåret utan mer fram och tillbax över det men det är ju delvis väntat, spaniels gör ofta så innan dom lär sig. Korvbitarna verkade mest va i vägen, han åt väl dom han hittade men det var DOFTEN  den underbara DOFTEN som var viktig! 🙂 Klöven bar han stolt hela vägen hem och ruskade om rejält flera ggr.

Sedan dax för Flipper, när han väl går i spårkärnan så har han ett bra tempo och jobbar kanonfint men sen så kan han helt plötsligt vandra iväg åt ngt håll och följer man då med så hamnar man säkert 30-40 meter fel, om inte mer för han spårar glatt vidare på vad som helst… Så med den hunden gäller det att man har snitslat noga så man kan hålla emot när han börjar bege sig iväg. Då kommer han dock fint tillbax och fortsätter jobba i spårkärnan. Klöven var han dock lika ointresserad av nu som förra gången…

Imorgon börjar Googles valpkurs, ska bli roligt, men jobbigt att åka 40 mil fram och tillbax. Får se hur jag ska göra i fortsättningen…

Posted on april 11th 2010 in Allmänt, Viltspår, apportering och jakt

En Kommentar till “Balkongpyssel och spårträning”

  1. Forcewammobre-web skrev:

    bra borjan

Lämna en kommentar