Dåligt samvete

Har jag faktiskt en del nu. Jag tycker synd om valpen som måste vara så duktig och uppföra sig så bra hela tiden och inte får vara valp och besvärlig och tas hänsyn till knappt alls… Jag tycker synd om Flipper som saknar långpromenader, träning och att få vara i mattes centrum…

Jag jobbar och sen är jag så trött och det blir mest att släppa ut hundarna i trädgården och låta dem leka med varandra. Har tränat typ två ggr den här veckan… Valpen börjar bli duktig på sitt, ligg, stanna och kontaktövningar. Men att träna in ett ljud har jag inte gjort… Jag har svårt att komma på ett bra ljud… Har funderat på att jama, att klappa händerna, att göra cecars pyssh ljud, och att använda mitt APP!-ljud men jag känner att inget är riktigt bra… Vi fick i uppgift på valpkursen att träna in ett ljud som skulle innebära kontakt och jag har alltså inte gjort det! Fy-mig!

Igår var vi ute och spårtränade! Jag tror jag måste låta valpen jobba mer självständigt… Jag har försökt hålla honom i spårkärnan men det kanske är dumt, han lär sig kanske mer av att få några tappt att försöka reda ut istället för att det mest bara tar emot när han försker jobba…

Flipper gjorde nog sitt livs bästa spår! Noggrant, rappt och med massor av energi, något mindre tappt som han faktiskt jobbade igenom och redde ut. Dessutom trasslade jag in honom i spårlinan plus att spåret två bitar gick över väldigt vattensjuk svampig äng men igår var det inget som störde honom! Klöven bar han dessutom stolt hela vägen hem i ett fast grepp.

Med valpen har jag stött på ett stort problem! Han hittar döda saker (djur) som han vill äta. Och då är jag fullkomligt maktlös. Han tuggar det fortaste han kan och springer från mig med raggen rest och svansen sänkt! Spelar igen roll om jag försöker locka med leksak och vara glad eller om jag bli fly förbannad och går emot honom vrålandes som en furie. Han ger sig inte förrän det attans djuret är uppätet! Och även om jag tog rejält i honom första gången så gjorde han glatt om samma sak dagen efter…

Vad fan ska jag göra?!!!!

Posted on april 25th 2010 in Allmänt, Viltspår, apportering och jakt

Lämna en kommentar