Nytt Jobb

Nu har det gått ett tag sedan sist jag skrev. Jag har fått jobb i Katrineholm och har jobbat den gångna veckan. Hundarna har varit jätteduktiga och låg snällt och sov i sin box ända från första dagen. Däremot är de ganska vilda på kvällarna då de har en massa uppdämd energi, men det är ju förståeligt.

Det har inte blivit så mkt träning då jag är galet trött om kvällarna. Har börjat så smått med att lära valpen stanna-kommando. Det är väl dags att jobba lite med honom oxo, nu börjar han ju sakteliga bli en liten hund och inte bara en gullig korv.

Idag har vi varit i Norrtälje på kalas och han har skött sig fint! Sovit lite, lekt lite och gnagt på ett vedträd. Dessutom har han träffat en katt för första gången i sitt liv. Han var intresserad men försiktig och backade snällt när katten burrade upp sig och fräste, han är en klok liten valp! 🙂

Ikväll blev det så äntligen ett litet lydnadspass. Jag behöver hjälp med ställandet tror jag, har kört fast lite. När jag backar så han inte ser mig så vänder han runt, han kan inte stå kvar när jag försvinner ur synfältet, inte ens om jag lägger korv två dm framför nosen för att han ska ha fokus på dem istället. Jag vet inte om jag ska vara smickrad eller förtvivlad över att jag så överdrivet starkt är den hundens viktigaste resurs. Oavsett så är det ingen jag kan göra ngt åt.

Annars så funkar ställanden ganska bra nu, ska bara få honom att klara återgångar också…

Upptäckte att han börjar slarva med fotpositionen och sitta både snett, för långt fram och för långt ut. Men efter en massa små förflyttningar och tydliga krav så var den tillbaka i sin gamla goda form :).

Vi provade också lite på lägganden under gång så pass att jag går och sedan stannar och säger ligg, och han lägger sig faktiskt både snabbt och glatt :).

Posted on april 10th 2010 in Allmänt, Lydnad, trix och klicker

Lämna en kommentar