Påskpyssel!

Nu har påskhelgen passerat och man kan säga att den gick i hundarnas tecken. Vi hade fantastiskt väder både fredag lördag och söndag. Var ute mest hela tiden, jag och husse solade och hundarna lekte i de sista små snöhögarna och åt rådjursspillning för glatta livet.

Vi har också aktiverat oss lite och på långfredagen fick Google gå sitt livs första spår, ett litet släpspår efter dovhjortsklöv med korvslantar var tredje meter. Spåret var ca 35 meter långt och gick över åkermark. Han sökte väl mer än spårade och villade sig lite hit och dit. men han hittade alla korvar utom en och var väldigt intresserad av klöven när vi väl kom till slutet :). Jag ska vänta ngn vecka tror jag och sedan prova att ge det lite längre liggtid tror jag, nu låg det bara 20 minuter.

På lördagen var det så dax för Flipper att gå årets första spår. Ca 200 meter och bananböjt över ängsmark. Första 50 metrarna fjantade han mest men sedan jobbade han jättefint och för första gången kunde jag peppa honom att komma in och jobba bättre när han började vingla iväg ut i tappt. Han var dock måttligt intresserad av sin klöv. Det varierar väldeliga, ibland är han galen i den och ibland helt ointresserad. Men jag är riktigt nöjd med honom, energiskt och engagerat arbete om än lite slarvigt och med en del tappt…

Vi har även övat en hel del på snabba lägganden och såklart fotgåendet, Flipper är en riktig stjärna!! Så nöjd med honom och energin i fotgåendet bli bara bättre och bättre!

Google är numera helt på det klara att det är ögonkontakt som genererar godis. Han har jättefin kontakt. Vi har även börjat lära in stanna kommando och det går förvånandsvärt bra!!

Så måste jag väl bekänna en synd oxo… Naturen har anlagt ett litet viltvatten i sänkan med det stora diket på åkern bakom huset. Där finns ett svanpar ett gäng tranor några änder och en herrans massa gäss. Några av dessa gäss vaggade runt och betade strax utanför trädgården… Jag tänkte att Flipper kanske skulle tycka det var kul att spejja lite på dem så jag visade honom dem och han smög sakta iväg. Men sen flög något i honom och han tände på alla cylindrar. När han stött upp änderna och jagat ner dom i sjön simmade han ut i sjön och rensade den på fågel, sprang till andra delen av sjön, rensade den också och höll på så tills det inte fanns en enda gås kvar i hela området. Först då återvände han. Blöt, skitig, full av prästlöss (en sorts frön som fastnar som tusan) och lycklig till tusen. Det fick bli hans påskpresent, nu passar jag på honom nära gässen :p

Idag har jag börjar jobba! Syrran har passat hundarna. From imorgon ska dom börja följa med halvdagar, och nästa vecka måste dom vara med hela dagarna, hoppas det går bra! Han provat att lämna den 1,5 timmar och det går ju jättebra, men tre + två timmar med bara en kisspaus i mellan blir ju lite annat… För att inte tala om 8-17.00 med bara tre pauser… Men allt går! Vill man få det att funka så funkar det!

Posted on april 6th 2010 in Allmänt, Viltspår, apportering och jakt

Lämna en kommentar