Picknickfika och kamikaze hundar

Idag har varit en mysig dag! Vi packade picknick med muffins, vattenmelon och jordgubbssaft och gick ner till sjön en bit bort. Tyvärr så är det en lång bit med vägar innan man kommer ner i skogen och hundarna kan vara lösa. Extra jobbigt då Google är asdryg i koppel, har liksom inte alls lärt honom hur man går i koppel så det blir släpa liten hund i snöre/släpas efter liten hund i snöre mest hela tiden, även om han går fint ibland.

Får ta tag i det! Han blir 5 månader på tisdag och väger redan 16,7 kg! :O

Iaf så kom vi ner till skogen och släppte dem, Flipper hade vittring ett par ggr men han ställer sig vid kanten av stigen och liksom vibrerar. Men säger man bara nej lite bestämt då så bryter han det som fortsätter gå utmed stigen.  Jätteskönt men samtidigt är det väl därför han är så ”menlös”, han har inga direkt drifter och motivationer och således inget driv…

Eller jag tar tillbax ovanstående! Flipper har vattenpassion! När han har skymtat/vädrat? ett vattendrag/vattensamling då skulle inte vilda hästar hålla honom borta 😛 Då ska det badas! Så 50 meter fr vattnet kallar jag in honom, har honom fot en bit och tar av fästinghalsbandet. Sedan hinner jag inte mer än till v i varsågod innan han lyckligt sätter fart rakt ner i vattnet.

Denna sommar har han även simmat mer än han brukar, han brukar mest plaska och går ut där han bottnar men nu simmar han små svängar.

Google är fortfarande mer försiktig men idag var han iaf i så han blev blöt ordentligt även om han inte simmar än.

Sedan satte vi oss på en udde och fikade med hjärtat i halsgropen då hundarna fick totalt tokfnatt och lekte jaga lekar i 380 knyck runt klipporna och det var brant och det var halt och hårt och här och där stod studdar/stenar och träd i vägen. Flipper är ju van sedan sommrarna på utö och har en nästan överjordisk förmåga att ta sig fram på klippor. Så liten hade ju ett klart underläge när han skulle hålla undan/ta samma vägar. Men det gick bra och dom hade jätteroligt.

Önskar så att kameran varit med, hade kunnat få fantastiska bilder på dem. Aldrig sett Flipper leka så intensivt och vara så aktiv i att hålla igång leken! Om man bortser från allt annars så bara för Flippers skull så var Google en genialisk idé. Flipper ska inte vara ensamhund!

NU sitter jag i soffan och är jätteseg och vill INTE städa. Google litter och sover på hundsängen en bit bort och Flipper ligger på sin nya favortiplats, nämligen balkongen. Dom sover som klubbade sälar.

Veckan i övrigt bjöd på en del trevligheter, som besök på brukshundsklubben där vi tittade på tävling! Brukslydnadnaden ser mkt roligare ut än tävlingslydnaden. Synd att jag inte är ett dugg intresserad av spår och sök. (bruksvarianten dvs)

Viltspår och fältsök efter fågel/dummes ja det gillar jag ju!

Torsdagen var jag och Flipper ute i stallet och red Tuffe, red ut med Johanna på en lång härlig sväng och det märk att Flipper tycker det är kul att hänga med ut igen 🙂 Dessutom märkte jag att rädslan var borta! Första ggrna nu har jag ju varit rädd även om det mest varit kul. Nu var rädslan borta och jag kunde njuta fullt ut! Härligt!

Ett litet lydnadspass har det blivit oxo, ställande under gång är sämre igen, men externbelöning är jättebra på honom! För Googles del blev det introducerande av pipan och lite sitt-ligg övningar.

Posted on juni 5th 2010 in Allmänt, Lydnad, trix och klicker

Lämna en kommentar