Spårläggning=myggbett

Efter en för hundarna osedvanligt tråkig helg av studentfirande kände jag att det var läge för ngt roligt för deras del, således vart det spårning idag.

Hela fredgskvällen blev de sittandes i bilen och hela lördagen instängda i sitt hundrum medan husse och matte var på kalas. Grattis Linus och Louise till studenten!!

Men igår så tog jag upp klövar och blod på tining. Av lukten att döma tror jag jag behöver nya klövar snart 😛

Flipper fick ett ca 200 m långt spår med en hel del krokar (som lättversion av vinklar) och skötte det fint! Inte så spårnoga som jag önskar mig men det spelar ingen större roll just nu. Är så nöjd att han har utvecklat lite motor och verkligen jobbar igenom små motgångar och faktiskt vill fortsätta anstränga sig hela tiden. Han utvecklas hela tiden min lille gubbe. Man kan sannerligen lära gamla hundar sitta! 😀

Jag känner att jag blir så glad och stolt så fort Flipper gör ngt bra. Dessutom blir jag lite förvånad och väldigt peppad. När Google gör ngt bra så är jag mer ”jaha”. Jag förväntar mig ju att han ska ha mkt motor, bra viltintresse, vara spontanapportör och inte ha ngra issues. Så när han är precis så bra som jag hoppats och önskat och vill så blir jag såklart glad men inte på samma tårögda överväldigade sätt. Lite orättvist kanske, men så länge det inte märks i mitt sätt mot dem så spelar det ju ingen roll.

Google skötte sitt spår kanonfint, och sista tredjedelen var det bara raka vägen i full fart 🙂 Klöven som vanligt högt värderad! Han är så söt när han springer omkring med den 😛

Förbannade skitvalpen är dock noll procent rumsren och sätter sig helt sonika på golvet utan att säga till ett dugg. Han har lika dåliga jag vill gå ut signaler som en 8 veckorsvalp. Men men sånt är petitesser så länge han jobbar och funkar sådär kanonbra som han gör 🙂

Inget bruksis imorgon dock… Ska till sthlm på begravning 🙁 Andreas morfar 🙁

Jo angående rubriken, så ett hett tips om nu ngn vill ha myggbett, traska runt i skogen med blodfläckar på dig och släpandes på ett as (ja as bokstaligt talat). Om folks som lägger personspår klagar över myggbett så tänker iaf inte jag tycka synd om dem längre efter att lagt viltspår ikväll. Jag var heltäckande klädd men lyckades få sammanlagt 7 bett på händerna och 3 i ansiktet. Inte skönt, men vad gör man inte för pälsklingarna 😛

Posted on juni 14th 2010 in Viltspår, apportering och jakt

2 Kommentarer till “Spårläggning=myggbett”

  1. Louise skrev:

    haha myggbett nööööhöö

  2. ele skrev:

    Oj då, då var väl Berit lessen i lördags…
    Jag visste inget.
    Hälsa henne och Andreas

Lämna en kommentar