Ren Kärlek

Nu har jag varit sjuk länge… snart två veckor. Det går lite upp och ner men har iaf varit hemma torsdag, fredag. Torsdag var jag sängliggande. Fredag och lördag har varit härliga dagar.

Suttit i skuggan under det stora äppelträdet och läst böcker med mina fantastiska djur omkring mig. Jag vet inte om jag har nämnt min katt tidigare, jag tror inte det. Jag har iaf en katt oxo, utöver mina två spanjeler.  En alldeles fantastisk katt som hunnit bli hela 19 år. En svart och vitfläckig bondkatt vid namn Sumo. Han har varit stallkatt i hela sitt liv och blev såklart kvar här när jag flyttade. Nu har vi ju inga hästar kvar sedan ett drygt år och således har han ju ingen stans att bo riktigt. Men nu i sommar han han flyttat ner i trädgården där han aldrig tidigare varit.

Han är så mysig och trevlig och klok! Klart han är lite skruttig och har lite ålderskrämpor men det här är en fin sommar. Hundarna respekterar honom, han och valpen är vänner och han ligger gärna i mitt knä ngn timme och spinner som ett litet kraftverk.

Det är så mycket kärlek . Flipper och Google vid mina fötter , ömsom sovandes, ömsom tuggandes på ngn liten pinne. Sumo omväxlande utstäckt i solen, omväxlande vilandes på ett trappsteg. Han ser sådär skönt avslappnad och njutande ut som bara en katt kan. Och jag sitter där under trädet, äter jordgubbar och får då och då ett litet mjukt kart på en axel eller ett ben.

Vänder jag mig om kan jag blicka ut över de böljande fälten där säden är på väg att gå i ax och skimrar i skiraste vårgrönt över de krispigt mörkgröna stråna, fältet bakom påväg att mogna och långsamt övergående i gyllene gult och skogen i horisonten som möter den klarblåa sommarhimlen. Just då tänker jag att livet egentligen inte kan bli så mycket bättre än precis så här.

Långsamt stryker jag katten över den sammetslena pälsen och önskar att det var mitt äppelträd i min trädgård utanför ett hus som var mitt och min älskades.

Posted on juli 3rd 2010 in Allmänt

Lämna en kommentar