Trattkantarellen/I spårskogen

Nu kunde man ju tro att inlägget handlar om att jag hittat svamp, men se då har man missat en slash.

Trattkantarellen syftar på min kära fluffig som blev kastrerad i tisdags och nu är parabolhund. Anledningen till kastrationen är att han varit så hemskt stressad och jobbig senaste en och en halv månaden. Halvt okontaktbar och så har han varit dum mot Google och försökt rida på honom så fort jag inte ser. När jag inte ens kunde lämna dem i bilen och springa in på ica utan att han höll på så rök kulorna. Hoppas nu verkligen det ger effekt!

I måndags var vi på brukshundsklubben och skulle anmäla oss till kurs jag och Google, men det gick inget bra, kursen var full innan det blev vår tur 🙁 Men vi körde ett lite träningspass iaf och fick till jättefina lägganden.

I onsdags begav vi oss ut i spårskogen och oj vilken härlig hund jag har! Han snurrade till det lite vid en vinkel men redde ut bra och jobbade väldigt intensivt. Snabbt, jag fick nästan jogga för att hänga på på de lite lättare bitarna, men ändå noggrant jobbade han, slutet gick över ett litetstenröse (tre fyra mossbevuxna stenar i en dikesren) över en grusväg med gräsmitt och in i en lövskogsdunge med ormbunkar och högt snårigt gräs men han redde ut det kanonfint. Han är fantastisk! Anlagsprovet kommer vara en baggis! 🙂

Igår och idag har jag varit helt däckad i ngn sorts förkylning och hundarna börjar bli rastlösa och lite jobbiga. Då kom min far på den briljanta iden att rasta dem efter fyrhjulingen (dom gillar att springa efter den, tex när vi ska hugga julgran eller köra ris till majbålet). Sagt och gjort så körde vi på åkervägen ner till skogen och tillbax, ca 800 meter i ganska full fart, det njöt dom av!

Posted on augusti 27th 2010 in Allmänt, Viltspår, apportering och jakt

Lämna en kommentar