Russinen ur kakan

Ja jag får ta och plocka ut det roligaste här nu! Har ju inte hunnit skriva på superlänge. Till stor del beroende på att vi saknar internet i K-holm

Google och jag har varit på östra cup och förlustat oss. Tittat på jaktprov, fält och vatten och deltagit på utställning, där han faktiskt blev placerad 2:a och fick HP, endast slagen av valpen som sedan blev BIS-valp.

Kritiken löd: 8 mån hanvalp av mkt god typ. Maskulint huvud, välutvecklat förbröst. Skulle önska ngt mer djup i bröstkorgen. Härliga lår, fina tassar, fina vinklar runt om, vackra rörelser från alla håll. Välvisad

Flipper hann vara av med stygn och tratt en dryg vecka innan nästa skada. I torsdags bröt han en klo och har nu bandage och sko på sig. Han bryr sig dock inte nämnvärt och kan rastas som vanligt.

I övrigt har kastrationen haft önskad effekt och han är tillbaka till sitt goa glada jag, utan all överstress och dumhet. SKÖNT!

Samma torsdag visade Google fullt ut hur självständig och obrydd han är genom att försvinna under en sen kvällspromenad och vara borta i kolmörk skog i 30 minuter. Livrädd var jag, Flipper spårade efter honom men tappade bort sig när vi kom ut på vägen vi gått tidigare och började då spåra mig istället… Som tur är  dök liten hund upp strax efter det, blöt, skitig och lika glad som vanligt… Dumma liten hund!

Förra helgen satsade jag fullt på träning och la spår både fredag och söndag och körde sök och apportering på lördagen. Ffa lördagen var han helt klockren! Söndagens spår hade legat 5 timmar och innehöll 4 vinklar och 2 bloduppehåll. 2 av vinklarna strulade han till och första bloduppehållet blev han lite svajjig, annars jobbade han bra! Tur det, för anlagsprovet blir om 1 månad! *pirrigt*

Denna helg har vi satsat på ”uppförandeträning” igen. Långsamt, ytterst långsamt börjar liten hund fungera i vardagen, tex gå i koppel… Men fortfarande kommer det dagar och stunder då han nästan är okontaktbar och jag är nära att ge upp.

Den 1:a November är det inflyttning i min lägenhet i k-holm, har köpt en soffa för 300 kr. Tror den ska få vara hundtillåten, det är mysigt med hund i soffan, ffa nu när jag är ensam så ofta. Hundgos är sämre än sambogos men bättre än inget gos 😛

Posted on september 19th 2010 in Allmänt

Lämna en kommentar