Grattis älskade valp!

Idag fyller liten hund 1 år!!!!! Så nu är han ju verkligen inte valp längre, om 9 veckor har han funnits i våra liv ett år. Det har varit ett omtumlande år. Både hundmässigt och inte hundmässigt. Flera ggr har han fått mig att slita mitt hår, och en gång hade jag nästan bestämt mig för att omplacera honom men nu börjar allt funka bra och jag är otroligt glad att jag har honom och ser jättemycket fram emot året som ligger framför oss.

Även om nyår är alldeles fiktivt och påhittat av oss så är det lätt att göra ett avstamp där, att ge sig själv den där nystarten som verkligen behövs. Och även om det för oss egentligen började i mellandagarna så känns det som att vi vänder ett blad nu och tar ett nytt frächt år, vi lägger det andra bakom oss. Nu har jag återfått tilliten till mig själv hittat en bra balans. Jag har gått tillbaka till metoder jag tror på, metoder som funkar för mig, och tänka sig vi börjar se resultat! Det gläder mig så väldigt att vi aldrig behöver tjafsa och bråka på promenaderna längre, vi jobbar tillsammans liten hund och jag. Han får själv lista ut hur han ska göra för att få fortsätta framåt, jag slipper korrigera honom utan får istället vara nyckeln till allt det roliga.

Sedan har jag också kommit över en flerårig aversion och börjat klickerträna liten hund. På en vecka har jag blivit helfrälst och Google är stabilt inklickad och vi har flera trick nästan färdiginlärda. Det är så otroligt kul!

Stora sthlm gick galant och Google fick en 1:a med supertrevlig kritik! Dessutom skötte han sig sanslöst bra i ringen! Vi var där en hel dag och han var inte det mista miljöberörd, han var bara glad och ivrig och ville helst ha fått hälsa på alla 6000 hundar och 12 000 människor som var där.

Ser fram emot våren och sommaren när vi får barmark och långa ljusa kvällar igen, är så pepp att börja med spår och jaktträninbgen igen, men så länge kör vi kul trick och tävlingslydnadsmoment i köket.

Under året finns det chans att minst en och kanske hela tre nya hundar kommer finnas i släkten! Svärisarna har seriösa planer på en dvärgpudel, pappa längtar efter en liten cavalier och syrran pluggar på som tusan om pomeranian. Bra rasval allihop  och jag är helt klart pro flera hundar!

Nej nu ska jag logga ut och attackpussa mina underbara pricknosar som ligger här och vilar kring mina fötter, efter en lång promenad och rastgårdslek vid hundcaféet tidigare idag

Posted on januari 8th 2011 in Google

En Kommentar till “Grattis älskade valp!”

  1. ele skrev:

    🙂

Lämna en kommentar