Äntligen Jaktträning!

Idag har vi tinat upp strumpfåglarna för första gången sedan oktober. Oerhört efterlängtat av mig och förhoppningsvis även av liten hund.

Han var nybadad och relativt nyfriserad (tassarna är lite i ofas) så vi började med att ta en uppställningsbild på honom då jag befarade ett den nybadade looken skulle vara ett minne blott efter lite spring på leriga åkrar.

Vi började med lite övning med pipan, har varit dålig på att köra det även om det hade gått lika bra på vintern… Står väl kvar ungefär där vi var sist. En rolig sak dock är att han numera gladeligen kommer in med leksaken efter han vunnit den.

Efter det satte vi igång med lite apportering, höll det väldigt simpelt idag, riktig valpnivå, först med dummies enkla apporter rakt ut, filmsnutten är på en som var lite längre, här bär han dummien dålig men det var faktiskt enda ggn, annars hade han jättefina grepp. Och som synes finfin fart både ut och tillbaka in.

Avslutade med lite ”dubbelkast” och skickade på omväxlande först och sist kastade apporten, gick kalas han sprang på rätt varenda gång! En gång släppte han dock den först hämtade en bit ifrån mig och fortsatte på eget bevåg efter apport två, men annars kom han in och gjorde kalasbra avlämningar, det gjorde han rakt igenom hela passet. Än så länge har jag dock inga önskemål om att han ska lämna i handen utan bara komma raka vägen in och ta emot sitt beröm med grejen med sig hela vägen fram.

Körde både med dummies och med fågel och det var inga problem med avlämningarna av fågel heller.

Medan jag och husse gick in och åt oss stinna av våfflor fick hundarna varsitt supersmarrigt ben, lårben från hjort med en massa kött kvar på 🙂

Efter fikat körde vi lite linjetag och lite dirigeringsövning. Det märktes att Google började bli lite trött men han var duktig.

Avslutade med lite ”gripande” av den stora fågeln, han tog i ”svansen” 2 ggr men tog ifrån honom och gav den rätt och sedan bar han den stolt med ett superfint grepp och greppade den självmant rätt ett par ggr, sedan avslutade vi.

Nu ligger han utslagen vid mina fötter och sover som en liten stock!

 

Posted on mars 26th 2011 in Google, Viltspår, apportering och jakt

Lämna en kommentar