Årets första viltspår (och kredd till ICA-skogås)

Åh nu är jag sådär superstolt över lilla hund igen!

Idag har vi gått årets första viltspår, och det kunde inte gått bättre! 🙂 Höll på att inte bli av dock då jag inte hade något blod. Tänkte först åka ner till maxi innan jag åkte fr k-holm men så hade min bror kommit hem på visit över helgen så då åkte jag och umgicks med honom en timme istället. Inga problem tänkte jag, köper helt enkelt blod på stora ICA i Nyköping dom lär ju ha, men icke! Farsta centrum då, kanske om jag hinner innan nio. Näpp 2 minuter över nio var jag framme, men dom kanske har öppet till tio då? Nä det har dom inte. Aja kan väl inte ge upp utan att kolla på lilla ICA hemma i skogås också, men dom lär väl inte ha. Men jojomensan öppet till tio alla dagar och fryst nötblod i en särskild liten frys ute i butiken. Så jävla bra! ICA-skogås rules!

Så då var vi på banan igen och blodet fick tina över natten. Imorse gick jag således ut på jakt efter en skogssnutt att lägga det i. Hittade en skogsbevuxen bergsknalle nära huset och la ett spår på kanske 150 meter, svårigheterna var förutom torr mark och tunn vegetation över berget en ganska brant sluttning och en vinkel. Spåret fick ligga ca 1,5 h.

Så fort selen kom på visste Google exakt vad som var på gång! Nosen ner i spårstarten och sen bar det iväg! Jag hann knappt plocka ner snitslarna, fick småspringa. För undan gick det, som bara den och helt klockrent rätt igenom. Det största tappet var väl när han vek av 2 meter höger och snurrade runt lite innan han tog upp och drog iväg igen. En burk sheba vid spårslut var uppskattat och klöven var som vanligt det bästaste finaste värdefullaste som finns.

Han är en riktigt stjärna min lille hund!  Spåret nu var lättare än de i höstas men det hade nog inte behövts! Jag känner mig helt övertygad om att det bara är att ta vid där vi slutade i höstas. Anlagsprovet nästa och förhoppningsvis redo för öppenklass lagom till höstkanten.

Världens bästa Google!

För övrigt har vi börjar klicka in tasstarget, mer om det i ett annat inlägg. I morgon förhoppningsvis lek och träningsträff med 2 salukis och 2 münsterländer 🙂

Posted on april 9th 2011 in Viltspår, apportering och jakt

Lämna en kommentar