Hundmöten och hagelskytte

Bara ett kort litet inlägg idag.

I söndags tror jag det var så sa jag som vanligt åt hundarna att gå vid vänster sida, tog in google närmast gick mellan mina och mötande hund coh var helt beredd på att som vanligt få hindra dem mer eller mindre ”handgripligen” från att lämna fotposition. MEN då hände det äntligen! Bägge hundarna går avlappnat på slaka koppel förbi mötande hund utan att dra mot den hoppa mot den stirra på den eller på något vis bryta sitt kommando. Detta har tidigare bara lyckats då jag i god tid fått fram en god godis och muta förbi Google med den.

Jag var så stolt och glad!

Idag bevisade han ytterligare att ”gå här” kommando är befäst. När han är typ 2-3 meter i från mig kallar jag in med ett tydligt Google häääär, gå här. Och han vänder och sluter upp vid min vänstra sida, vi går går ett steg och  han får en extra god godis. Härligt!

Igår var jag och Pappa ute på skjutbanan. Jag har ju klarat jägarexemens teoriprov (alla rätt!!) och på måndag börjar skjutträningen. Men vi förtränade lite igår. Det gick ganska bra, mycket bättre än förra året. Efter att ha skjutit lite ute så gick vi in och sköt. Jaktskytteklubben hade lånat en skyttesimulator denna veckan så man fick skjuta med ett vapen som var precis som ett riktigt med djur som sprang på en filmduk. Superkul! Jag sköt typ 20 vildsvin på raken! Synd att jag inte hinner åka ut ngt mer i veckan 🙁

Posted on april 6th 2011 in Allmänt

Lämna en kommentar