Söndagens Superträning med Störning

I söndags blev det som planerat träning med fina vännerna Ninni och Ellen. Ninni har 2 salukis en som är 10 och mest sällis och en som är 3 som hon ska tävla lydnad med i sommar. Eller har 2 kleine münsterländer en på 8 som bara används till praktisk jakt och en på 1,5 som ska gå jaktprov och även tränas lite i annat. Och så var det jag och Google då. Efter att ha velat fram och tillbax i flera dagar så bestämde jag mig i samma sekund som jag skulle åka för att bara ta med G så jag kunde ha fullt fokus på honom. Hade ganska dåligt samvete, men bästaste husse lovade att ta en långpromenad med Flipper och ge honom mycket godis så då kändes det lite bättre.

Väl på plats så var Google mycket ivrig och dragig och jag hade fullt sjå att få honom att gå vettigt i kopplet. Så fort vi kom fram till planen och gick ut för att träna var det dock andra bullar! Han hade kalasfint fokus på mig hela tiden! En gång brast dock kommunikationen och han sprang och lekte med sin leksak och såg plötsligt hur Ellens hundar fick leka lite med varandra efter ett moment. Vips satte de små benen fart däråt men ett skarp nej hit och han stannade faktiskt och kom snabbt och glatt springandes tillbax till mig! OJOJOJ vad stolt jag var! Det kommer jag leva på i flera veckor!

Han var dessutom oerhört duktig och gjorde allt precis lika bra som hemma i köket trots att det nu var ute och med störning av andra hundar. Vi hade supertrevligt och har bestämt oss för att ha regelbundna träningsträffar nu! 🙂

Nästa gång kanske det blir spårläggning, både Ellen och jag har ju nära förestående anlagsprov så vi tänkte lägga varsitt låtsas anlag åt varandra 🙂

Posted on april 11th 2011 in Lydnad, trix och klicker

En Kommentar till “Söndagens Superträning med Störning”

  1. Linda, Leia och Saga skrev:

    Kram på er och kul att läsa om era förehavanden! Får se om Saga ska göra debut i utställningsringen i helgen och i maj väntar både lydnadsträningsläger, start agilitykurs och fältträningshelg….pust….kul men svettigt lär det bli…ha ha
    Leia hänger på som vanligt och är rätt pigg för sin ålder även om det börjar märkas lite ålderstecken…hon har ju fyllt 10 vid det här laget.
    Kram från oss!

Lämna en kommentar