Nystart!

Har blivit sugen på att göra ett nytt försök att ta upp den här med bloggandet igen.  Denna gång mer med tänket träningsdagbok.

Allt fler goda vänner bloggar och jag blir inspirerad av att läsa deras bloggar, ffa goda vännen Ninni som har en fantastisk blogg men underbara bilder om sina Salukis.

Det första jag måste skriva om är väl det att flocken är decimerad,  finaste Flipper finns inte längre hos oss. Det var ett tufft beslut men jag har faktiskt inte ångrat det, flocken är mer funktionell nu även om jag kan sakna honom ibland. Hans flik på sidan ska få ändras till ett minnestribute till hunden som lärde mig så mycket.

Träningen med Google har hänt massor massor sedan sist. Vi har haft lite bakslag fram och tillbax med spårandet även om det redde ut sig tillsist, under jakten nu har vi legat lågt då bästa spårskogarna också är bästa jaktmarkerna, men ska fösöka köra lite mer innan snön kommer och så blir det jakt på campionatet ivår istället.

Under hösten har jag lagt massor med krut på lydnadsträningen, och gjort massor med framsteg! Förutom ställande under gång och platsliggning är alla moment färdiga nu bara lite finslip och öka uthålligheten så är vi startklara.

Vi skulle faktiskt ha startat en inoff  lkI i helgen som gick men Google fick plötslig oförklarlig feber och har varit rejält sjuk i 2 dagar så det var bara att glömma. Nu har han precis återhämtat sig och börjar tycka det känns trist att vila.

Sökträningen har lossnat som fan och han har ett helt underbart sök nu, men stadgan och apporteringen har jag inte orkat pyssla med på länge så där har väl inte så mkt hänt.  Mer om detta någon annan gång.

Detta blir lite knastertorrt men det känns alltid mer livfullt att skriva när saker är aktuella!

Jag längtar efter en träningsgrupp att kunna köra platsliggning med och få lite hjälp från.

Jag lever just nu på träningen för 14 dagar sedan när vi var ute på klubben i ösregn och allt bara tokfunkade! Hela fotgåendeprogrammet med samma energi och noggranhet trots att jag inte belönade ngn gång under gåendet. Inkallningar som var helt klart tiomässiga, och en underbar attityd!! Då gjorde det inte ett dugg att vi blev blöta som dränkta katter!

Efter det fick jag äntligen tummen ur att träna seriöst på platsliggning och på 14 dagar har det hänt massor, från 15 sek på 2 m håll ligger han nu stadigt 1 minut oavsett avstånd.

Posted on november 6th 2011 in Allmänt

Lämna en kommentar