Superkurs!

Idag har vi varit på kurs för Lillemor Edström, läs mer om henne här: www.krollie.se

Vi var 8 deltagare med olika hundar och olika erfarenhet, några var redan uppe i elit och andra hade precis som vi nyligen klarat ettan. 2 kelpisar, 1 bordercollie, 1 briard, 1 rottis, 1 labbe, 1 holländsk herdehund och så min lille spaniel var det som var där.

Först fick vi visa upp lite fritt följ för att Lillemor skulle se hur samarbetet funkade. Vi var lottade att gå som nr 2 och jag var så nervös att mina händer och knän skakade. Självklart gick det inte alls! G skippade helt det där med kontakt, han gick en meter ifrån mig och nosade i gräset och tog varje sväng som en ursäkt att avbryta. Men det är väl inte så konstigt, vilken hund vill sammarbete och engagera sig i en förare som beter sig som att världen håller på och rasa ner i huvudet på henne? Inte min iaf 😛

Sedan så värmde vi upp lite och en del av nerverna släppte. Vår tur igen och självklart ville vi jobba med fria följet. Ska befästa att fotkommando  betyder ta ögonkontakt, då har jag något att ta till om jag ”tappar” honom.

Sedan sluta med DK överkropp i vä och hö om halt. Han går faktiskt bättre om jag inte ”trycker” honom med axel och blick.

Lillemor tycker jag har honom för långt fram i utgångspos och det är säkerligen så. Vi ska jobba med en ny belöningsplacering med godishand i höjd med ”sidosömmen” och bra=hand öppnas och belöning får tas där handen är. Det blev jättebra, jag trodde han skulle hamna för långt bak men han hamnade perfekt 🙂

Nu började det gå lite bra och då slappnar jag av och minns hur KUL det är att träna och hur GLAD jag blir av att vara på planen med min hund. Och vet ni vad som händer då? Då slutar Google sega, tappa fokus och gå och vara ledsen för att jag är sur och konstig. Är jag glad så är liten hund glad.  Och då lossnade allt och vi har sådär roligt som vi brukar och allt går sådär strålande bra. Som kronan på verket lyckades vi sedan få till ett ställande som tillochmed Lillemor kallade för superbra!  (Jag vill minnas det som att hon sa perfekt men i ärlighetens namn så gjorde hon nog inte det, men superbra är inte fy skam!)

Nu är han trött min lille ängel, slockande direkt på hallgolvet när vi kom hem. Har nu masat sig in i vardagsrummet där jag sitter men tänker gissningsvis inte göra särskilt många knop ikväll 🙂

Imorgon är det dag 2 på kursen! Då ska vi prova lite fjärr och inkallning med ställande, sen ska vi jobba med läggande under gång/signalkontroll på läggande/ställande.  Åh vad jag älskar det här med tävlingslydnad, och åh vad jag älskar min hund! Han är världens bästaste, finaste, roligaste träningskompis ever <3

Just det läggande under gång funkade inte idag, han gjorde bara ställanden 😛 Fick tipset av Lillemor att gå ner i som ett omvänt utfallssteg (niga ner på höger knä när jag säger kommandot), funkade bra! Inte alls lika mkt problem med att han blir sned när jag hade den hjälpen jmf när jag har vikt ner åt vä och fört vä hand ner och bak. Det ska vi jobba vidare med 🙂

 

Posted on augusti 25th 2012 in Allmänt

En Kommentar till “Superkurs!”

  1. Chris och Molly skrev:

    Hej! Kul att du kommenterade. Har svarat på din kommentar i min blogg, men skickar även här, syftet med konen:

    Den träningen är bra för få hunden att kunna springa ut från en. Det krävs ju i ex rutan, hämta apport mm. Sen i träningen när hunden rundar föremålet så har man chans att träna inkallning, stanna , ligg när hunden har fart. Högre upp i någon klass ska hunden runda en kon å springa å hämta en apport.

    Vissa hundar har svårt att springa bort från förare medan andra behöver mer fart mot ägaren. Många tycker det är rolig övning. Sen får man utöka avståndet på konen eller något annat föremål.

Lämna en kommentar