Bryta ihop och komma igen

Härlig helg mestadels spenderad hemma i Katrineholm.  Idag var det tävling för mig och Google.

Men vi börjar från början, fredagskvällen tänkte jag att jag skulle bjuda min underbara älskling på lite extra god mat. Blev lammfilé tillagad i ugn med honung och örter, till det potatisgratäng, gräddig rödvinssås, grillad halloumi, knaperstekt backon och en sallad med ruccola, granatäpple och blodgrape. Efterrätt smulpaj med rabarber, nektariner och röda vinbär, serverad med vaniljsås. Riktigt gott blev det och vi hade en mysig kväll.

Lördagen åkte vi således ner till K-holm, efter mumsigt fika med mamma och pappa så blev det en tur i skogen för letande av svamp. Ca 6 liter gula kantareller och 10 st höstisar fick följa med hem. Kanske inte så mycket för alla andra men för mig som aldrig hittar svamp var det massor. Liten hund for runt granarna som ett skållat troll, fast lycklig! Sedan mer god mat på kvällen, fransyska fr kronhjort, potatis fr pappas land, mammas supergoda sås och så lite sallad å gelé till det.

Om inte detta är perfekt uppladdning inför tävlingen så inte vet jag, tänkte jag nöjt när jag kröp till kojs på lördagkvällen. Sedan blev det uppenbart att jag inte vet!

På söndagen är vi där i lagom tid, hunden känns kalas på uppvärmningen, taggad som tusen, positionen är hundra, ett par fina lägganden, vilket varit vår stöttesten. Sen gå vi in på planen och hunden stänger helt av! Hyfsad med sista halvan av linförigheten, men annars är det inte så mkt jag är nöjd med. Ingångarna var dåliga igen, mellan momenten var han helt ”utanför bubblan” och utgångsposition var lögn att få till. Fick ihop 141,5 p. Tja vad ska man säga, ska man säga ngt positivt så är det väl att vår lägstanivå har höjts. Vore ju kul om vi kunde prestera bättre än lägstanivå på tävling bara…

En aha-upplevelse fick jag dock. Jag har återgått mkt till att ha belöning i handen, för det är så smidigt och snabbt att belöna då. Men jag måste jobba mycket mycket mer med dold belöning och externbelöning och jobba med att kedja moment. Annars så lägger han av när jag stoppar undan belöningen. Jag har varit superdålig på det igen, det var ju när jag jobbade mkt så som det lossnade och vi fick det där förstapriset. Nu har jag några veckor på mig innan det är dax igen. 23/9 på SSBK blir nästa tävling.

Poängen:

Platsliggande 9 (dk ligg)

Tandvisning 10

Linförighet 6 (dk, sitter ej, nosar, släpper pos)

Läggande 0 (dk och tveksam transport, ligger ej)

Inkallande 9,5 (avslut)

Ställande 6,5 (steg, dk, avslut)

Apportering 7 (släpper)

Hopp över hinder 9,5 (avslut)

Helhet 7 (okoncentrerat)

Totalt 141,5

Här kommer lite  filmer husse filmade på oss.

Posted on september 2nd 2012 in Allmänt

Lämna en kommentar