Huset, huset, huset!

Ja just nu ligger nästan allt fokus på huset. Ska bli så underbart spännande och härligt! Igår var vi där och letade tomtpinnar och plockade lite äpplen.

Tomtpinnarna är helt försvunna! Inte ens med metalldetektor stod de att finna, och det tjöt som tusan när vi höll den nära grannarnas pinnar så det var inget fel på detektorn! 😀 Tyvärr hjälper det inte att vi hittar grannarnas pinnar, för det är bara på ena sidan tomterna går kant i kant och där sitter redan staket, men på den andra kanten och bakom vår tomt är det allmän mark och det är mycket oklart var vår tomt egentligen slutar.

Inget kul alls eftersom det försvårar staketprojektet oerhört, just nu vet vi varken hur när eller var vi ska stängsla… Dessutom så blev det lite fel med det staket vi beställde och stolparna till, så nu måste det bytas också. Tur att snällaste pappa fixar med det 🙂 Funderar på hur vi ska göra med nätet om vi ska byta fr 140 cm till 100 cm tror att 100 cm räcker, han är ju egentligen inte rymningsbenägen, men han är stor och stark och vältränad så han kan utan problem hoppa en meter, och börjar han väl hoppa ut då har vi ju ett rejält problem…. Svårt det där.

Lantmäteriet nästa, det finns miljarder hål att stoppa pengar i när man har ett helt hus som projekt! Men åh vad bra det kommer bli när det blir klart! Älskar vårt nya hus!

Vi har ett äppelträd, signe tillich, med jättemånga jättegoda äpplen 🙂 Ett gråpäronträd som dräller av päron och ett litet körsbärsträd som tyvärr inte mår så bra. Vi har rhododendron (min favorit!) rosa rosor, en förvildad örtträdgård med gräslök och mynta, en prydnadsbuske som jag inte känner igen. 🙂 Längtar som en tok efter att få börja trädgårdsfixa och sylta och safta! Ska göra äppelmarmelad med ingefära, äppelmarmelad med chili, äppelmarmelad med wiskey och äppelmarmelad med lime. Vad jag ska göra av päronen vet jag inte, inlagda lingonpäron vill jag prova på men mer då? Till våren ska jag plantera rabarber och vinbär. Samt anlägga ett land för potatis och rödbetor bla 🙂

På lördag går flyttlasset, imorgon får vi nycklarna och ska börja måla och spackla (i omvänd ordning såklart) Vi har köpt jättefin färg som heter Simon till vardagsrummet och annan men lika fin som heter Sigbritt till kontoret/biblioteket.

Egentligen är jag superorolig, men jag försöket förtränga det och fokusera på allt det braiga!

Snart kommer det bilder på huset också!

Posted on september 30th 2012 in Allmänt

Lämna en kommentar