Som en tjurig unge

Har jag betett mig idag… Inte okey.
Träningen idag hade inget flyt, jag kände mig ofokuserad, stressad, omotiverad och helt obalanserad.
Det märktes inte så jättemycket, men Google blev mkt mer off, svårare att få kontakt med, vimsade iväg så fort han inte var direkt under kommando. Han var dock arbetssugen och vår linförighet är grymt fin nu.

Skulle få lite hjälp av Emilly med fjärren, G fixar inte skiften till stå från sitt eller ligg. När jag gjorde så blev det sådär som det alltid blir för oss, han lyssnar inte och sen när han väl flyttar sig så är det helt fladdrigt och okoordinerat och tassarna är överallt. Så då lånade Emilly honom och visade hur hon brukar göra, och nog tusan gjorde hunden skiften till stå, lite tveksamt och sådär men med rätt teknik och stilla baktassar! Jag fick det dock inte att funka trots massa försök. Det tyckte jag var superjobbigt! Jag kunde inte alls hantera det nått bra, att han gjorde så fint och bra och rätt med Emilly och inte med mig. Istället för att bli glad för hjälpen och att jag fick en teknik/metod som uppenbarligen fungerade, så blev jag mest sur och lessen för att inte JAG kunde… Dumma, löjliga mig!

Nu 2 timmar senare med lite distans till det hela så känns det jättefånigt att reagera som jag gör, jag är så jäkla känslig för att misslyckas, jag har svår att hantera att jag är dålig på något. Därför hatar jag att vara nybörjare. Det som är bra med hundträning och som har fått mig att komma över det lite är att man kan läsa och lära sig så mkt teoretiskt och då känns det ju som man kan mycket! Å andra sidan kanske det är därför det känns så extra jobbigt när teorin inte räcker till och man misslyckas ändå!

Men jag försöker ta med mig metoden, att det gick lite bättre på slutet, att han låg en jättefin klass II plats med Aragon. Att linförigheten bara går framåt och framåt. Att signalkontrollen på ligg/stå börjar bli bättre och att vi fick till flera fina lägganden under gång. Att han numera alltid är taggad på att leka och att en dålig träning nu faktiskt går ungefär lika bra som en bra för 4 månader sedan, så om man ser tillbaka så har vi utvecklats massor!

Fick dessutom ett till tips angående islaget i ingångarna, provade det en del under passet och även om ett pass är kort tid så tror jag verkligen det kan funka! Nu gjorde jag så att i varannan inkallning så stod jag med vä sida mot honom, så han bara behövde göra en halv ingång, varannan gång stod jag vanligt. Resultatet på de raka: kraftigt islag- mellanmycket islag- ganska litet islag- inget islag.

Har också hunnit med ett besök på banken idag, med resultatet att jag ska på ett till besök nästa onsdag och då slutföra min kundöverflytt från Sörmlandsbanken till Nordea.

Mest har jag dock städat idag, då vi hade lägenhetsvisning nu på kvällen, Andreas fick hålla i den medan G och jag var på klubben, hunden fick inte va hemma bestämde jag för folk kan ju va rädda eller allergiska eller nått. Jobbigt att storstäda men härligt efteråt! Nu är det verkligen superfint här hemma, borde passa på att ha gäster innan vi måste börja packa ihop allt. 😀

Posted on september 12th 2012 in Allmänt, Lydnad, trix och klicker

Lämna en kommentar