Spår, ömys och lite träning

Länge sedan det blev nått skrivet här nu. Flytten närmar sig med stormsteg och min gulliga Pappa har precis köpt allt som behövs till ett riktigt bra staket. Härligt, då kan liten hund va ute och larva runt på tomten hur mycket han vill 🙂

I helgen passade vi på att tanka batterierna på vår älsklings ö igen. Lite lingonletning stod på programmet men det blev betoning på lite, för det var ont om lingon! Jag tror det är ett dåligt lingonår, för det kan ju inte vara våra bärplockningsskills det är fel på?!!

Lördag eftermiddag la jag ut ett spår 480 m långt med en återgång och spårupptagsruta 20×20 m. Det fick sedan ligga till söndag förmiddag, dvs ca 14-15 h. Han har inte fattat spårruta riktigt än men började sedan jobba bra men slarvade snabbt bort sig väldeliga och missade en bit av spåret och övergick i vi-lajjar-runt-i-skogen mode. INTE okey, så då blev det kort koppel och åter till en snitsel. Först ville han inte ta spårupptag, tror han blev lite nollad efter att jag talat om för lille herrn att med selen på så är det jobb som gäller och inget annat. Sen när han väl stoppade ner näsan och började jobba så var han superduktig och nu gick det noga, systematiskt och helt rätt ända fram till klöven 🙂

Underbart väder hade vi och hela lördagen satt vi ute på altanen och mös, söndag kom min svägerska och hennes man ut och så käkade vi supergod lunch på Utö värdshus.

Idag blev lingonen förvandlade till sylt, 3 burkar blev det, inte så mycket men attans gott! Jag gillar hemmagjord lingonsylt bäst. Förutom ett husligt anfall av syltkokande har jag varit på banken i 2 timmar, jag gillar bankmöten då får man ha snygga kläder! kjol och kavaj och sånt! <3 Sen hanns det inte med så mycket mer än spårande. Idag med cavaliererna och Aragon. Alla hundar var duktiga, G fick ett hyfsat lätt spår och strulade lite när han skulle ta en vinkel på en äng och upp för ett berg, men redde ut det hyfsat snabbt efter ett onödigt stort men annars bra ringningsarbete. Mest imponerade lilla Mindy som inte var med förra gången. Bara 5 månader gammal visade hon prov på oerhörd spårförmåga och spårnoggranhet, hon var dessutom väldigt intresserad av klöven, vilket bådar gott. Ju mer klövtända de är ju lättare är det att få dem riktigt duktiga. Ska bli kul att följa den lilla krabatens utveckling. Avrundade kvällen med ett riktigt fint lydnadspass, fokuserade bara på att ha kul och ha hög belöningsfrekvens. Jag har gått lite fort fram och lagt onödigt mkt allvar i träningen. Jag måste jobba massor med mitt tänk och alla mentala bitar hos mig som förare. Nu är det tävling på söndag, tveksam på om vi ska starta, men om det känns som idag när vi värmer upp så gör vi nog det 🙂 Här är lite bilder från helgen, inga från spåret men från lingonplockningen och från värdshusbesöket.

Efter bad i kärr ser man ut såhär


Vacker hund på vacker ö


Hunden, hussen och min svägerska

Posted on september 19th 2012 in Allmänt, Viltspår, apportering och jakt

Lämna en kommentar