Rally?? Rally… Rally!

Jahapp då är man visst anmäld till att tävla i rallylydnad då… Blir vi inte bortlottade så går vi in bland skyltarna den 10/3. Spännande! När vi tränar går det bra och känns väldigt lätt! Men vi har hittills inte haft några uppställda skyltar och bara kört 5-6 moment efter varandra. Syftet är som tidigare nämnts mest att träna mina tävlingsnerver. Förhoppningsvis går det bra så vi får lite självförtroende kring att tävla och kan bygga lite bra rutiner kring start och mål som går att överföra till tävlingslydnaden sedan.

Går det dåligt så kan jag fortsätta kämpa, analysera vad som händer och tävla på tills det släpper utan att avträna och programmera sönder tävlingslydnadsmomenten.

Förra söndagen (eller nu i söndags kanske det blir?) var en god vän och hennes hund här. (salukitrix.wordpress.com) Dom har tävlat rally flera gånger och behöver bara ett till resultat för att bli uppflyttade. Hon och Linda på mitt jobb har gjort gemensam sak av att peppa igång mig för att prova rally. Så förutom att promenera och fika så tränade vi lite rally nere i hallen. Sedan anmälde vi oss båda två till tävlingen den 10/3. 😀

Det enda som G har lite svårt för är ”sitt framför-backa” (när han ska gå in så vi är nos mot näsa och så ska jag backa och han följa med), han vill gärna vända tillbaka till fotposition. Han har en väldigt hårt befäst fotposition, vilket jag egentligen är glad för men det blir lite knepigt just då.
Om han håller sig lugn och lyssnar går det bra men när han blir sådär övertaggad och i gasen så hinner han inte riktigt lyssna utan då far han runt å hamnar lite var som. Men det ska vi nog få ordning på, det är ju en hel månad dit. 🙂

Idag skulle jag egentligen åkt hem till Katrineholm, kramat på min familj och hämtat grejjer. Dels 2 små möbler till rummet vi ska hyra ut, dels lite hjort och vildsvinskött till mig och Andreas och dels en stor påse köttben till Google. Nere i Katrineholm var det dock snöstorm, så inget bra läge att ge sig ut med bilen. Istället tog jag midjebältet och selen och så tog vi en dragpromenad bort till svärföräldrarna (ca 5 km) där vi åt gott fika och mös. Andreas kom också dit och mötte upp, han hade varit på gymmet. Sen slapp vi dessutom gå hem utan fick skjuts av svärfar. Lyxigt!

Imorgon blir det putsande och fejande av hus och sedan visning av rummet. 🙂

Här kommer lite bilder på G i skogen i bakom våran trädgård, som jag tog ca 2 v sedan.

Posted on februari 9th 2013 in Allmänt, Lydnad, trix och klicker

Lämna en kommentar