Hur många pinnar får plats i pälsen?

Detta är en högst väsentlig fråga som Google utvecklat till en vetenskaplig studie. Han samlar varje gång vi är ute och provar nogsamt igenom alla olika typer av pinnar.

Till alla springrar där ute kommer här lite tips från coachen om man vill prova på pinnar-i-pälsen utmaningen:

Bäst är att vara mellanblöt och lätt smutsig (utkanten av en myr eller ett halvsankt skogsparti är optimalt för att uppnå detta). Sedan gäller det att kombinera olika småris och ljung med döda pinnar med knottrigt skal. Viktigt att blanda grovlekar och längd på pinnar så man får till de där perfekta pälsbona som riktigt lyckade turer kan nå en pinnhalt på ca 70%. (jag är lite dålig på att räkna så siffran har jag fått från matten)

Det värsta är att hur obesvärliga pinnarna än är när man springer runt å samlar så är de ganska kliiga när man kommit in å vill lägga sig å vila. Då gäller det att fort som attan börja tugga och dra i dem. Låter det besvärligt tycker ni? Ingen fara! Är era mattar det minsta lika min så kommer de genast till undsättning å plockar bort pinnarna åt en. Min matte mumlar nått om att jag ”förstör pälsen” när jag tuggar. Förresten, om nån av er kan få era mattar att räkna pinnarna så vore det väldarns bra! Min matte slarvar alltid med det, och jag e som sagt lite dålig på att räkna…

Over and out / Google pinnsamlarnas mästare

Medan Google samlade pinnar så plockade jag och hussen lingon och försökte hitta lite svamp. Fina lingon fanns det men svampuschlingarna lös med sin frånvaro, hittade typ en halvliter trattisar och 5 gula 🙁

Google är lite besvärlig att ha med sig ut i skogen såhär tyvärr. Han tufflar runt i närheten och är jättelydigt och allt går bra och sen vips så är han borta. Och så tar det en halv minut minst innan han kommer tillbaka när man ropar. Jag vet inte om han står bakom nästa sten och nosar, om han är så långt bort så det tar långt tid att springa tillbaks eller om han bara skiter i mig. När jag ser honom så kommer han alltid direkt, och han drar aldrig iväg när jag håller ögonen på honom. Det är när jag vänder ryggen till och plockar lite lingon som han kan ”gå upp i rök”. Jag tittar inte bort mer än kanske 5 sekunder och han är lugnt strosande och nosande när jag vänder bort blicken, ändå är han puts väck 5 sek senare. Jag vet inte om det går att göra något åt, eller om jag helt enkelt får inse att jag inte kan ha min hund med mig när jag plockar svamp och lingon 🙁

Imorgon ska vi ut till bruks och köra lite genrep inför tävlingen. Hussen har lovar att komma med och agera TL. Det är stort! Hussen tycker lydnadsträning är olidligt tråkigt så jag blev faktiskt lite förvånad att han sa ja när jag frågade om han kunde hjälpa till. 🙂

Ibland blir jag lite röd i ögonen av att springa i snåren, men visst är jag väl fin ändå?!!

Posted on september 28th 2013 in Allmänt

Lämna en kommentar