Låt bli mitt hååååår!!!

Idag har Google fått en högst nödvändig frisering! Han gillar dock inte att bli friserad och hade antagligen gnällt som i rubriken om han kunde prata. Istället fördröjer han det hela med att dra åt sig tassarna, försöka lägga sig på det benet jag klipper å ooomärkligt långsamt flytta sig runt. Tänk vad skönt att ha en hund som slappnar av på trimbordet. När han var mindre la han sig och sov, men nu har han fått nån tassnoja. Turligt nog är det bara tassarna (undersidorna och klorna) som han ”fjantar” om. Resten av kroppen (inklusive ovansida tassar) får man frisera hur mycket man vill då står han som ett litet ljus. Tyvärr är det ju klorna å mellan tårna som behöver klippas mest och oftast… Nåja, det blev gjort iallafall och under luddet finns det en riktigt vacker liten hund.

Välbehövlig kaffepaus efter klippningen, därefter begav vi oss ut i skogen för lite lingonplockning. Oj vad mycket stora fina lingon det växer i vår skog! Fick ihop en liter på 40 minuters strosande och ”slöplockande”. Så hittade jag dessutom årets första trattisar! Äntligen! Jag som var lite rädd att det inte skulle bli några iår! Google är dock ganska värdelös som lingonplockare och trampar mest ner lingonen i mossan, och tycker jag e tråkig som förflyttar mig så sakta.

När lingonhinken var full och det mesta springet i benen var borta begav vi oss till bruks. Det är lite tråkigt att träna själv, kände att motivationen inte var på topp men det blev ett bra pass ändå. Att träna med Google är alltid roligt!

Vi körde mycket stadga i ställande, svårt att stå kvar när matte kommer och ställer sig bredvid tycker G, men jobbade jätteduktigt, man riktigt såg hur han tänkte.

Signalkontroll stå, ligg (och lite sitt) funkar klockrent, inte ett enda fel och ingen mattning i fart eller tvekan för att hinna lyssna.

Vänstersvängarna lämnar lite övrigt att önska, han är lite väl het och missar ibland den lilla ”halvhalten” innan svängen. När han är med på att vi ska svänga blir det bra dock. Tempoväxlingarna var så snygga så man kunnat gråta av glädje!

Bra och stabila platsliggningar, han blir lite störd när jag kopplar loss och missar första liggkommandot dock, men det får vi jobba på så han vet bättre vad som väntar. Vanligtvis struntar jag ju i den där ”koppla loss” biten och kör utan koppel från början, men nu gjorde jag inte det och märkte då att den rutinen stör honom, så nu ska jag vara noga med att ta med det i träningen.

Nu blir det raggmunk på egen potatis, hemgjord lingonsylt och egenrimmat sidfläsk till det. Alltid gott och lite extra gott när man gjort ”allt” själv.

Posted on september 25th 2013 in Google, Lydnad, trix och klicker

Lämna en kommentar