Ljuset i tunneln och benen i skogen

Det har varit en lång och varm sommar med mycket badande. G har äntligen kommit på tjusningen med att simma och kan nu tuffa runt som en liten båt/säl/bäver länge länge helt på eget bevåg.

Efter att ha lagt om lydnadsträningen helt och börjar om från början så börjar vi så sakteliga känna oss tävlingsklara igen. Det mest av det har jag en helt fantastisk människa att tacka för, nämligen min jobbarkompis Linda. Små försynta tips och råd sådär nästan lite i förbigående som verkligen visat sig vara huvudet på spiken, pudelns kärna och roten till det onda på en å samma gång. Precis på ett sätt och med ett tänk som passar oss och är sådär självklart, glädjefyllt och rättvist som jag alltid strävat efter att få till.

Linda själv är ingen lydnadstjej utan tävlar agility (och lite rally). På samma försynta supersmarta sätt som hon fixat till vår lydnad fick hon in oss bland balansbommar, slalombågar och makarontunnlar. Vete tusan om inte G har en karriär som agilityhund också 😛 Hemskt kul tycker iallafall både han och jag att det är och kastar oss med liv och lust över bakombyten å andra handlingskrumelurer.

Trots sommarns härliga badande är Google nog mer än nöjd med att hösten börjar göra sitt intåg. Sommaren har enligt hans mening bjudit på alldeles för mycket tråkigt trädgårdspysslande. Sedan husköpet har jag nämligen utvecklat ett passionerat trädgårdsintresse och planterar pioner, odlar grönsaker, knölsår dahlior, rensar ogräs och anlägger rabatter för glatta livet. Google förstår inte alls vitsen med att mitt pysslande å tycker jag e vaaaansinnigt tråkig. Det enda positiva är väl att jag bjuder på extra mycket köttben som pysselkompensation. Nötnacke, kamben av gris och strushalsar e mumsiga mellanmål tycker G och frysta svalkar dom bra i sommarvärmen också.

Men som sagt nu e hösten här och då beger sig matten (och hunden) ut i skogen för att plocka lingon och svamp istället. Mycket roligare tycker G som passar på att springa bort lite när matte inte ser. Extrahusse (min pappa) skjuter rådjur och vildsvin vars fötter lämpar sig utmärk för roliga viltspår. Ett års spåruppehåll har gjort den lille spårstjärnan lite ringrostig men efter 4 spår är nu formen nästan tillbaka i gammalt gott slag.

Vi har också gjort ett gästspel i utställningsringen, med inlånad handel och ett Excellent, och 3:de placerad i öppenklass hanar som resultat. Får se om vi avslutar utställningskarrieären nu eller om det fortsätter bli sporadiska inhopp då och då. Sommarutställningarna e dock inget för oss, sommarpälsen slits för mycket av sol å salta bad för att hålla ”skönhetstävlingsklass”.

Åh och så måst jag ju nämna att Google har fått små brorsbarn! Monica har använt hans bror på sin tik Svea och nu finns det 7 små mirakel med Googlegener i sig som precis börjat sina äventyr. Ett av dem bloggar och går att följa via länken här bredvid.

En av blommorna som G fått dela uppmärksamhet med.

Posted on september 7th 2013 in Google

Lämna en kommentar