Tävla! Hurra!

Ja nu ska vi ge oss ut och prova vingarna på tävlingsplanen igen! Och det känns faktiskt Hurra nu, superskönt och enda anledningen till att det blir av. Det tog nästan ett år innan det slutade kännas blä, jobbigt, vill inte misslyckas igen och massa prestationsrelaterade och lessna tankar kring hur jag kände efter de sista två tävlingarna.

Men jag lät bli lydnaden och hundträningen och allt tills det började kännas kul igen vilket väl på sätt och vis var dumt för G har väl inte haft så rolig vinter och vår. Men förhoppningsvis kan vi stryka ett streck över det och se framåt mot ett fortsatt aktivt och roligt liv tillsammans.

Nu är det tillbaka, suget efter att tävla! Helt säker blev jag förra helgen när jag var och tittade på Linda och Jenny när dom tävlade rally. Då kände jag verkligen att jag vill också! Jag vill vara en del av spänningen, förväntan och hela miljön. Jag vill tävla! Jag vill gå ut där med min underbara pricknos och se vad vi kan och vad det räcker till.

Visst vill jag att det ska gå bra, visst hoppas jag på ett LP1 och fina poäng. Men jag tror och hoppas att jag kommit så långt med det mentala nu att jag inte jagar poäng och titlar längre. Jag tror och hoppas att det bara kan kännas kul hela vägen nu. Att jag bara kommer tänka på känslan och glädjen och att vara en så bra förare som möjligt åt min hund.

Och vet ni vad, jag tror att om jag är glad och fokuserar på oss och hur vi är och hur vi funkar ihop och vad vi har för förutsättningar, så kommer det där med poäng och titlar komma ändå som en bonus.

Först blir det tävlingshelg hemma i K-holm den 5-6/9. På lördagen är det tävling på gamla hemmaklubben. På söndagen är det tävling på grannklubben i Flen. Där har vi aldrig varit förut så det blir bra träning på så vis. Tanken nu är att gå ut i K-holm och hoppas på det bästa. Går det pissigt och han inte är med så big-deal då försöker vi igen dan efter. Går han knasbra och verkligen jobbar å bjuder till så tänker jag överraska honom i Flen genom att gå in och börja fotgåendet och bjuder han på fin attityd och bra jobb då med så bryter vi och springer ut och tokbelönar! Förhoppningsvis ger det honom känslan av att tävling kan vara lika lönsamt och oförutsägbart som träning och får bort tendenserna att ”dö på planen”.

Sen startar vi igen helgen efter på Haninge BK, det var där vi var å tittade på tävling och jag kände ”jag vill också” så det känns bra att åka dit å prova, kanske kommer nån kompis å tittar å det kan bli en trevlig hunddag av det. Tillsist så blir det Tyresö BK den 3/11. Där har vi heller aldrig varit förut. (tror jag iaf inte)

Denna helg blir dock helt träningsfri då jag e genomförkyld. Google ligger i soffan å sympatimyser. Här har han lånat husses kepa lite, husse är nämligen inne på kontoret, å dit får inte Google gå.

Posted on september 15th 2013 in Lydnad, trix och klicker

Lämna en kommentar