TL-skräck??

Tandläkarskräck har man ju hört talas om, det har jag inte. Jag verkar däremot lida av den något ovanligare åkomman tävlingsledarskräck.

Eftersom vi (som sagt) ska tävla nästa helg så övertalade jag sambon att hänga med till klubben och leka TL idag. Hade egentligen inga tankar på att adderandet av en TL skulle innebära nån direkt svårighet. Tyckte bara det kunde va bra att kolla av så G inte får för sig att tjyva i inkallningarna eller sno apportbocken från TL eller nått i den stilen.

Jag kunde inte ha mer fel! Värmde upp med lite linförighet, lek och kontaktövningar, kändes bra. Inrop på planen och anvisad startpunkt, jajjamensan taggad och glad hund som var med hela vägen.

Men sen vid ”föraren redo?”, ”framåt march” så tappade jag G. Inget engagemang och ingen kontakt. Varpå jag blir nervös, stressad och olycklig. Det var ju så det inte skulle bli! Han skulle ju inte bli lessen å uttråkad nått mer, han var ju så glad och med nyss! Stressad och ledsen matte är ingen bra förare till känslig och fladdrig hund. Behöver jag säga mer?!

Nu efteråt har jag rannsakat mig själv. Jag tror jag har fel om vad som är hönan och ägget. Jag upplever att G går ur bubblan och att det gör mig nervös. MEN, tänk om G går ur bubblan för att han upplever att jag är spänd och nervös? Det är ju ganska självklart när man tänker efter att han snappar upp mina signaler och sinnesstämmning innan jag själv börjar känna det som en känsla. Nu behöver jag bara gör något åt det hela. Det jag måste komma på är hur jag ska kunna stå där på startpunkten när tävlingsledaren säger ”föraren redo?” utan att börja bete mig som att jag är ”den ende utvalde” och att hurvida världen kommer störtas av onda makter eller ej beror på mitt och Googles lydnadsprogram.

Jag funderar på om jag ska försöka gå in i den känslan istället och kanske kan jag skratta åt mig själv om jag verkligen grötar ner mig i hur löjligt det är att få den där ”domedagskänslan” för att TL säger ”föraren redo?”. (och till syvende och sist, om det nu är så att Google och jag är Harry Potter och tävlingsledaren är Voldemort och lydnadsprogrammet är det slutgilitiga slaget, så vet jag ju redan att det är Harry Potter som vinner!)

Så nu vet ni det, att om ni vaknar upp nästa söndag och världen har gått under, så beror det säkert på att Google och jag gjorde ett dåligt lydnadsprogram dagen innan! 😛 😛 😛

Här kommer lite random glada bilder bara för att det behövs mycket glädje just nu!

Sagoljus

Posted on september 29th 2013 in Lydnad, trix och klicker

Lämna en kommentar