Affirmera mera! Och nya Gadgets!

Efter söndagens magplask till genrep så fick jag låna en bok av Linda. ”Lyckas på tävling” av Niina Svartberg, en mycket bra bok! Ska faktiskt köpa ett eget exemplar så man hinner göra alla övningarna, gå tillbax och bläddra när man vill, stryka under å sätta post-its och allt sånt där. Så länge så plockade jag lite russinen ut kakan och skrev en snabb lista på affirmationer, pepp-ord och tankar som jag vill ha in huvudet inför och under våra starter. Den ser ut som följer:

Var glad! -Le
Var lugn
Andas
Vi kan!
Lita på Google
Döm inte ut oss på förhand!
Ta det lugnt!
Stressa inte!
TL är där för att hjälpa mig, inte tvärt om.
Ett dåligt moment är inte = ett dåligt program
Jobba hela vägen!
Rösten! (inte låta som piff och puff)

Och under så har jag skrivit ett citat som jag verkligen älskade:

Det är inte viktigt vad andra tycker om oss! Det är viktigt vad min hund tycker om mig!

Vilket för mig betyder att vi är inte där för att bevisa något, eller imponera på någon. Vi är där för vår skull och mitt jobb att vara en så bra förare för min hund som jag kan. Målet är att han ska vara trygg och glad och ha en rolig stund med mig.

Idag träffade vi en nätbekant som ska tävla på samma tävling som oss nästa helg. Det blir debuten för henne och hennes hund som är en 11 månaders Aussie-tjej. Trevligt även om vi mest tränade var för sig och sedan sammanstrålade för platsliggningar och kaffedrickande. Fantastisk känsla idag. Allt gick inte bra men jag var glad, samlad och kom ihåg att andas hela passet. Hjärnan försökte tänka negativa tankar på vägen dit och två gånger under passet men jag övermannade den supersnabbt och tänkte glada tankar istället! Ha!

På vägen hem så hämtade vi upp paket från Jami-hundsport. 4 orangea koner med tung fot till rutan, 2 nya träapporter en storlek större än dom vi har (våra e på gränsen till små), en ny godisväska med klickerficka, och paradnummret (det som var självaste anledningen till beställningen) en METALLAPPORT!

Oh en sak till, vi hade med Googles aldra första leksak som belöning (tillsammans med annat) vi har inte använt den så mkt men den är alltid lika populär när den dyker upp. men idag ”dog” den. RIP pipkon 🙁
Posted on oktober 2nd 2013 in Lydnad, trix och klicker

5 Kommentarer till “Affirmera mera! Och nya Gadgets!”

 1. Linda skrev:

  Ser ut som om pipkon behöver några suturer. Stål är bra har jag hört. Då kanske den inte behöver kremeras än 😉

 2. Jessica skrev:

  Trevligt att hitta hit till din blogg! 🙂

  Det var ett bra citat. Jag har en hund som kan vara svårtävlad i själva lydnadsdelen då vissa okända människor(långt ifrån alla) kan störa hennes koncentration.
  Så det gäller att ha en plan A och plan B och kunna stötta henne på bästa sätt:)

 3. BMW o Arlo skrev:

  Lycka till i morgon! Själv ska jag på skrivarkurs inom rallylydnaden hela dagen, annars hade vi kommit och hejat på er!

 4. angelika skrev:

  Tack!
  Kul att du också gillade citatet! Lycka till med din hund!

 5. angelika skrev:

  Tack för lycka tillet! Tur ni var upptagna för vi hade inte vår bästa dag… (Fast det hade vi kanske haft med er som hejjaklack :))

Lämna en kommentar