Gott och Blandat

Det här får bli ett inlägg om lite allt möjligt.

Tävlingen i lördags gick åt skogen, tyvärr ännu mer än jag räknat med. Google reste sig på platsliggningen och kom fram till mig. Reste sig direkt, gick 2/3 av sträckan, stannade till och tvekade en stund men la sig inte igen, kom sedan hela vägen och satte sig framför mig, nära-nära och såg mig i ögonen. Vi har helt klart fått en stort och svårt och jobbigt problem. 🙁 Bra känsla och attityd på uppvärmningen, bra fokus på mig även när jag ”störde” honom genom att vara lite ”mitt i smeten” av folk och hundar och be om fokus.

Inne på planen tror jag dock inte att vi var på samma planet en enda sekund… En linförighet som mest såg ut som en förvirrad skogspromenad. Vid läggande under gång valde jag att ignorera TL-s kommendering och fortsätta framåt och se till att verkligen få kontakt med honom och sedan på eget bevåg göra ett läggande med tydligt kropps-DK och utan lämnande, sedan bröt vi där och gick av planen.
Trevlig dag i övrigt dock! Supergott fika, prat med min nya hundbekant Jenny och fint väder. 🙂

På söndagen tog vi (jag Google och hussen) en låång skogspromenad och letade svamp, men det är tragiskt dåligt med svamp iår 🙁 Hittade drygt en liter trattisar på drygt 2 timmars letning. Supermysigt hade vi det ändå och fikat smakade alldeles extra gott när vi kom hem. Vi var också väldigt duktiga och tog hand om ca 20 liter äpplen från vårt träd. Dom fick bli mos och kompott och en paj till fikat, å så klyftade vi och frös in färdiga ”pajportioner”. Tidigare i år har jag gjort äppelmarmelad och saft. Så nu har vi säkrat lite mumsiga vintervitaminer.

Igår så var vi ute å viltspårade. Spåret blev 380 meter långt och fick ligga i ca 5 timmar. Google slarvade vid påsläpp och tog inte spårstarten. Fick gå tillbaka och börja om och då skärpte han sig och började jobba istället för att bara ”springa i skogen”. Löste sedan uppgiften jättefint! Första 3 vinklarna tog han klockrent, vid den fjärde tappade han bort sig och började ringa, först ett fint ringningsarbete men sedan blev han lite springig och stressad, valde att kalla in honom och sätta honom på spåret igen typ 3 meter innan där han hade tappat det, då gick det bra och han löste vinkeln med ett litet och mycket balanserar ringningsarbete. Efter ca 340 meter så hade jag stannat till och plockat lite svamp (kom nämligen mitt i ett trattisbestånd när jag la ut spåret och ett sånt dåligt svampår som i år så kan man inte ignorera svamp!). Svampplockning i spåret var en oväntat svår svårighet och G tappade helt bort spåret, men jäklar vad fint han jobbade med att återfinna det, lagom tempo maximalt fokus och grundlig genomsökning av terrängen med slag på 10-20 meter ut från borttappningspunkten. Perfekt att vi var så nära slutet så att belöningen kom snart på efter att han löst den svårigheten på ett så moget och stabilt sätt. Belöningen var kattmat och såklart klöven som han i vanlig ordning bar hela vägen hem.

Där vi brukar gå in i skogen hade de parkerat maskinerna som fixar våran väg. En stor grävmaskin/traktor. Och en liiiiten vägvält, kanske världens minsta vägvält, bara något större än en åkgräsklippare. Jag blev tvungen att arrangera en liten bild med Google klöven och vägvälten. Resultatet ser ni här nedan, fint va?! 🙂

Helgen blir för en gångs skull ganska o-hundig. Kill the Noise på Debaser med gänget imorgon och partykväll med bästaste tjejjerna på lördag! Jag har haft 2 par pumps inne på omklacking så att alla 14 par ska stå till förfogande och dessutom har jag köpt 5 nya toppar. Det märkliga är att trots att både topparna å jeansen suttit jättebra i provhytten så känns det helfel när man tittar på storleken! Jeans i storlek 28/34 och toppar i stl S?!! Kom igen?! Det är ju flera år sedan jag haft sånna storlekar?! Jag har inte direkt blivit smalare heller, så frågan är om befolkningens tjockhetsindex har ändrats och de har ändrat på storlekarna?? Känns dock inte så sannolikt… Min skräck just nu är att det ska ha blivit något märkligt misstag och att jag inte får på mig mina nya kläder! 😛

Nu dax att fara till jobbet 🙂

Posted on oktober 17th 2013 in Allmänt, Viltspår, apportering och jakt

Lämna en kommentar