Flipper heter egentligen Don’s Frequent Flyer och är en Welsh Springer Spaniel. Han kom till mig julen -05 när han var ca 3,5 år. Innan jag fick honom bodde han på kenneln som fött upp honom.

Jag skulle först inte ha hund men min kompis som förmedlade kontakten insisterade och han är lätt att falla för :). Flipper är verkligen mattes hund och nästan för fäst vid mig; där jag är där hittar man min rödvita kompanjon. Han är den ultimata sällskapshunden, lugn inne, snäll mot alla, drar aldrig i kopplet, jagar inte, kan vara lös överallt osv. Däremot är han lite för vek och osäker och har inte någon direkt motor, vilket gör att han är ganska svår att träna med. Vi försöker dock och gör så gott vi kan med både tävlingslydnad och viltspår. Han gillar att göra saker med mig och att få beröm vilket hjälper.

Det bästa Flipper vet är att bada och springa i skogen, får han springa i skogen vid stranden med en pinne i munnen så är hans liv komplett. Simma efter lite feta änder är också underbart roligt, och bada i diken och pölar duger bra om där inte finns ngt hav/sjö. Även vatten i fast form är roligt och när snön kommer kastar han sig på marken och ålar sig/rullar runt i ren och skär lycka.

Våren 2011 började min lille ängel bli gammal, plötsligt kunde han bli förvirrad och inte känna igen folk,  han bråkade med unghunden och började vakta saker, vilket han aldrig gjort tidigare. Efter en 2 veckors semester i skärgården där han fick göra allt han älskade och vara med både mig och husse dygnet runt fick han somna in i slutet av juli 2011. Han var högt älskad och är fortfarande mycket saknad av oss och många andra.

Flipper

Flipper