Google är en Engelsk Springer Spaniel, han heter egentligen Mountjoy Qindly Qeegan och föddes 8/1 2010.

Hans underbara tilltalsnamn kom min sambo på. Vi ville ha ett namn med IT-anknytning då det kändes som ett kul sätt att knyta samman hans och mitt stora intresse. Google kändes givet då hans ras är ”sökhundar” och söker efter småvilt som gömmer sig i terrängen.

Jag har stora förhoppningar på denna lilla kille då han kommer från en underbar uppfödare och har en fantastiskt fin tiklinje att brås på! Våra mål är ett SVCH (viltspårschamionat),  minst LPII (lydnadspris) ett excellent på utställning och gärna komma till start på jaktprov.

Ovanstående text skrev jag när han bara var en plutt, nu har min ängel hunnit bli 2,5 år och vi är på god väg med det mesta men har ändrat inriktning lite. Jaktträningen fastnade ingen av oss för så som planerat, och den ligger mer eller mindre på hyllan nu. Viltspårandet däremot går jättebra och förra året gjorde vi anlagstest och blev godkända med bravur!

Nästan allt krut lägger vi dock på tävlingslydnaden, våren 2012 påbörjar vi vår tävlingskarriär och det känns som vi kan gå hur långt som helst.

Som unghund var min lille chokladpralin en riktig utmaning!  Innan vi hittade rätt i vårt samarbete och lyckades kanalisera all den där sprudlande energi hann jag få en hel del gråa hår.

Han är vild och glad och livlig och älskar allt och alla, han ser världens som en enda stor lekplats till för honom och han tror gott om alla. Han har förfärligt mycket spring i sina små ben och kan rusa runt i timmar med tungan utanför och en lycklig glimt i ögonen. Han är jättefin med andra hundar och anpassar sig bra till hur dom vill leka, han kan dock vara lite oförsiktig med små hundar, dock aldrig med valpar.

Till vardags är han inte lika lätt att ha som Flipper var dock, han har en del viltintresse, är oerhört mycket mer självständig, drar i kopplet trots över 2 år av träning och har en hel del av Alfons Åbergs ”jag ska bara” i  sig. Men samtidigt så är han supersnäll med barn, lugn och duktig inne, enkel att ha med sig och supertrygg i alla miljöer. I min ögon är han helt perfekt!

Roligare hund att träna med får man leta länge efter, han har så otroligt mycket energi och arbetsglädje vilket gör att allt görs 100% med svansen käckt på vift! Han jobbar för att han gillar det och för att han vill samarbeta och göra saker med mig.

Jag är aldrig så lycklig som på lydnadsplanen med min stjärna och ibland tror jag nästan att han är lika lycklig han 🙂

 

Google

Google