Jag heter Angelika och är född 1984 strax utanför den lilla staden Katrineholm. Där bodde jag tills efter studenten då jag flyttade till Uppsala och började läsa till veterinär, ett halvår före examen flyttade jag igen, då till sthlm, söderförort och blev sambo med Andreas, mitt livs stora kärlek (vid sidan av hundarna såklart :)). Efter examen fick jag jobb nere i min hemort Katrineholm och jobbade där till juni 2012. Ett fantastiskt kul och givande jobb där jag lärde mig massor! Jag var dock tvungen att veckopendla under dessa två år vilket kändes slitigt och ledde till att jag nyss sagt upp mig och  i juli 2012 börjar jobba i Nynäshamn.  Sedan ett par veckor är jag alltså äntligen sambo med Andreas på heltid och fastboende i sthlm.

Djur har alltid varit mitt stora intresse, kaniner och katter kom in i familjen när jag var 4 år, hund skaffade vi när jag var nio, en fantastisk engelsk springer, en svartvit tik vid namn Keserina la grand dame, Kessy. Hon blev fjorton år och bättre hund än henne tror jag inte det går att hitta! När jag var 12 fick jag min första foderhäst, ett pensionerat halvblodssto på 170 cm i makhöjd, jag var väldigt liten och späd men envis som en röd gris och vi blev oskiljaktliga, hon var min bästa vän i två år, sedan hade jag en femårig fullblodskorsning ett år, en jätterolig häst med massor med egenheter och personlighet så det hade räckt till fem!

Sedan var jag mer eller mindre hästlös i två år innan den stora kärleken drabbade mig! Kärleken i form av en bitsk liten hästmadame vid namn Sabina. Trots hennes ganska dåliga temperament och en hel del tårar från min sida så finns där bara värme och saknad och kärlek när jag tänker på henne. För mig var hon perfekt! Sabina fanns vid min sida tills våren -07.

Efter att jag sålt hästen började mitt hundintresse växa och utvecklas och jag föll för viltspårandet och tävlingslydnaden. Flipper föll dock inte alls lika hårt för det här med träning… Ganska snart väcktes således min längtan efter en till hund. Rasvalet var självklart! Jag skulle ha en ny Kessy! 🙂 Efter nästan två års surfande på kennelsidor och rasklubbar och besök på jaktprov och funderingar fram och tillbax så föll valet på Google.

Ett val jag absolut inte ångrar! han är långt ifrån en ny Kessy, har inget alls av hennes lugn och värdighet, kanske inte heller riktigt hennes klokskap. Å andra sidan har han heller inget av hennes relativa sävlighet. Han är som en duracellkaninsvariant av Kessy, och hinner inte riktigt tänka efter lika bra men hinner prova många gånger istället. Han är precis den hund jag alltid velat ha utan att riktigt veta om det 🙂

Den här bloggen startade när Google bara var en liten valp och Flipper och jag fortfarande tränade ganska aktivt. Den beskriver mitt liv med hundarna och vår träning. Kanske kan någon lära sig något nytt eller få inspiration till en ny gren, kanske man bara roas av läsningen. Det börjar med vardagsträningen att få valpen rumsren och sluta stjäla skor, fortsätter med redogörelser från  kurser, prov och tävlingar. Efter lite svackor och avbrott har det nu mer tagit formen av en träningsblogg för mig och Google, och den icke lydnadsfrälste läsaren blir troligtvis rätt så uttråkad. Då och då kommer det dock dyka upp inlägg om vår vanliga vardag med bad i havet, grävande av gropar i svärmors rabatter, bus med hundkompisar och skrämmande av stackars grannkatter. Samt allt annat en påhittig, aktiv, levnadsglad unghund kan hitta på att fylla sina och mina dagar med.